Bu Müthiş Deneyime Hazır Mısınız?
Seyrin gündüzü gecesi olmaz. Gece seyri eğitimine katılın. Tecrübenizi bir üst seviyeye taşıyın.
Seyrin gündüzü gecesi olmaz. Gece seyri eğitimine katılın. Tecrübenizi bir üst seviyeye taşıyın.
Seyir, hem gündüz hem gece yapılan bir faaliyettir. Denizcilikte seyrin gecesi gündüzü olmaz. Ancak genelde amatör denizciler olarak gündüz seyir yapıp gece ise bir yere bağlayıp gecelemeyi bir koyda, limanda veya marinada yaptığımız için pek alışık olunmayan bir seyir haline gelmiştir.
Bu eğitimin amacı, sizleri gece de seyir yapabilen bir kaptan haline getirmektir.
Gece seyirlerinde öncelikle tekne içi emniyet, sonra denize düşme konusunda alınacak önlemlerle emniyet konusunda daha yüksek tedbirler alınması gerekirken, aynı zamanda gece gördüklerimizi anlamlandırmamız eğitim ve tecrübe ister.
Gece seyirleri, gördüğünüz tekne veya geminin ne olduğunu anlamanızı, hangi rotada ilerlediğini belirlemenizi ve çatışma riskini değerlendirebilmenizi gerektirir. Ayrıca fenerler ve şamandıraların ne ifade ettiğini gündüzden farklı olarak karakteristikleri ile anlayabilmeniz şarttır. Gündüz seyirlerinden çok daha farklı, alışa gelmemiş seyirlerdir. Bu nedenle daha zorlayıcı faktörleri ve bilgi gereksinimi vardır.
Kişinin gece seyrinden önce gerekli eğitimlerini tamamlamış olması beklenir. Gece seyri, ileri navigasyon bilgisini pekiştiren ve sizi gerçek seyre hazırlayan yegâne tecrübedir ve denizin olmazsa olmazı’dır.
Gece seyri eğitimleri, ağırlıklı olarak tekne ve gemiler tarafından gece kullanılan seyir fenerlerini tanıma, yönünü belirleme ve çatışma riski değerlendirmesi ile fenerleri tespit etme ve şamandıraları anlamlandırabilme üzerine kurulu bir eğitimdir.
Katılımcı öğrencinin Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğünde ve haritada belirtilenleri görebilmesi ve tecrübe edebilmesi sağlanır.
Gece seyri için kullandığımız rota dünyada benzerini zor bulabileceğimiz Kalamış – Bozcaada arasında yapılmaktadır.
Bu sayede Marmara Denizi gibi deniz trafiği oldukça bol bir denizi geçip Çanakkale Boğazından Ege’ye açılma fırsatını yakalamaktayız. Çanakkale Boğaz geçişi sırasında ise fenerler ve şamandıraları çok defa tespit etme / görme ve tanımlama fırsatını da yakalamış oluruz.
Bu rotanın tercih edilmesinin sebebi, daha başka hiçbir denizde bu kadar fener, şamandıra ve gemi trafiği ile karşılaşmanın mümkün olmamasıdır. Öğrenci her tip fener ve şamandırayı görebildiği gibi, aynı zamanda farklı tipteki gemileri görme ve tanıma şansına da sahip olmaktadır.
Eğitim Tarihleri ve Planlama
Gece seyri eğitimleri için planlanan tarihlerde eğitimlerimizi gerçekleştirebileceğimiz gibi 2 kişi ve üzeri katılım ile istenilen tarihlerde de gerçekleştirilebilir. Eğitim Cuma akşamı saat 21:00’da Kalamış’tan palamar çözerek başlamaktadır.
Örnek planlı zaman çizelgesi aşağıdaki gibidir:
Cuma günü:
Cumartesi Günü:
Pazar günü:
Salı günü:
Öğrencilerimizin minimum 150 saat / 200 mil ve üzeri deniz tecrübesi edinmiş olması gerekir.
Sağlık yönünden ise öğrencimizde renk körlüğü olması halinde, eğitimin yararlı olmayacağı gerçeği ve emniyet sebepleri dolayısıyla katılımları söz konusu olamayacaktır.
Eğitimin standart planlı programlarımızla gerçekleştirilmesi halinde;
Kişi başı bedeli: 3500TL
3 kişi ve üzeri bir grup oluşturulması halinde ise;
Tarih ve zamanları sizler belirleyebilirsiniz.
Gruba Özel Program Ücreti 9800TL’dir.
Maksimum katılım 4 kişidir.